За нас и нашата мисия

Социална интеграция 

Подкрепяща среда за обучение и овластяване 

Отговорност към околната среда

Управленски състав

Галя Георгиева

председател

Невяна Филева

член на управителния съвет

Ружа Дончева

член на управителния съвет

Галя Георгиева е магистър по PR и бакалавър по Информационни и комуникационни технологии. Вярва в каузата „За учене през целия живот“ и не се спира пред нови образователни предизвикателства. От създаването на Кризисния център във Варна се присъединява като доброволец, като създава информационен център, съвместно с ИКТ клъстер Варна, в който координира необходимата информация и доброволци за подпомагане на първата и най-голяма вълна от украински бежанци в България. Осъзнат оптимист, визионер и ентусиаст. 

Невяна Филева е журналист, PR и организатор на събития. Занимава със семеен бизнес, но винаги е била със силно изразена гражданска позиция, активно участие в различни каузи и заразен ентусиазъм. От създаването на Кризисния център във Варна се присъединява като доброволец и успява да създаде организация на доброволческите екипи за подпомагане на първата и най-голяма вълна от украински бежанци в България. Притежава уникална способност да вижда света през очите на другите. Интуитивен емпат, алтруист и мечтател. 

Ружа Дончева е медиатор и магистър по право. От създаването на Кризисния център във Варна се присъединява като доброволец, а след това се включва в неправителствения сектор създавайки детски център „Усмивки за Украйна“ като Програмен директор на Фондация „Докова и Доков за бъдеще“. Енергията, с която работи в сферата на образованието и за каузата „Усмивки за всяко дете“ е заразяваща, защото смята, че „Хората, които са достатъчно луди за да си мислят, че могат да променят света са именно тези, които го правят. 

Срещна ни случайността, но ни събра
желанието да помагаме!

Беше началото на март 2022 г. и никой не беше подготвен за това, което предстои. Влязохме в кризисния център за бежанци във Варна в Двореца на културата и спорта (Спортна зала) и бяхме доброволци. В продължение на седмици заедно с десетки други добри хора посрещахме и осигурявахме подслон, транспорт и хуманитарна помощ на хиляди украински граждани. Организирахме стотици дарители и благодетели, желаещи да помогнат на бягащите от войната. Случи ни се да прегърнем и успокоим десетки майки и деца, а понякога и домашните им любимци.

В момента, в който стъпихме в кризисния център във Варна “фунията” на доброволческата енергия ни повлече с космическите си обороти, а личният ни живот превключи на код “помагай, раздавай се, помагай”. Магията да дадеш всичко от себе си завладя всички ни и се превърна в заразно добро. Това беше началото, но не и края, защото желанието да създаваме и градим се превърна в наша цел и мисия. В замяна на труда ни получихме десетките непреходни приятелства и разтърсващи истории на съпричастност. Получихме стотици усмивки и благодарности, които все още топлят сърцата ни. Получихме заряд, сили и емоция, които не можеха да останат само спомен и решихме, че трябва да продължим.

И днес вече имаме ЕНЕРДЖИ. Имаме идеите, имаме подкрепата, имаме желанието и вярваме в реализацията на проекти, които могат оставят трайна следа и да помогнат на хората, нуждаещи се от нашата помощ.

Ние сме ЕНЕРДЖИ и знаем, че “Заедно сме по-силни”!

Медиите за нас